Fostul director al CNA merge la Curtea de Conturi

Ziua numirilor în funcții publice, continuă. Fostul director al Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru, a fost desemnat câștigător al concursului pentru ocuparea funcției de membru al Curții de Conturi.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către președintele Curții de Conturi, Veaceslav Untilă, care a precizat că în urma concursului, Viorel Chetraru a acumulat 97 de puncte, cu 7 mai mult decât contracandidatul său, Viorel Roman, care activează în cadrul secției audit public extern al Curții de Conturi.

„Decizia ședinței comisiei este în folosul lui Viorel Chetraru, cu 97 de puncte. Noi o să înaintăm deja Parlamentului rezultatele și cred că vineri Parlamentul o să aprobe”, a declarat Veaceslav Untilă.

Viorel Chetraru urmează să îi locul la Curtea de Conturi Tamarei Andrușca, care astăzi, 12 decembrie, a fost numită în funcția de director general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Mandatul de cinci ani la șefia CNA a lui Viorel Chetraru a expirat la 25 octombrie 2017. Chetraru a ajuns în fruntea instituției, create în 2002, pentru a lupta cu corupția, în noiembrie 2009, fiind propus în funcție de Guvernul Filat, deși era candidatul PDM, fapt recunoscut de acesta în 2012. „E cea mai mare greşeală pe care am făcut-o. Am acceptat să vin în această funcţie în baza unui mandat oferit de un partid politic, e cel mai mare regret pe care îl am, fiindcă odată ce am fost desemnat pe principii politice, am fost limitat, foarte mult limitat, în posibilitatea şi capacitatea de manevră, în posibilităţile de a-mi promova propriul punct de vedere, atunci când trebuiau promovate anumite lucruri”, preciza Viorel Chetraru, într-o conferință de presă în 2012. „Păi, știți, PD a fost cel care m-a înaintat la această funcție. Am fost invitat. Mi s-a oferit posibilitatea. Am decis că pot și dețin competențele necesare să fac acest lucru și cred că am reușit”, declara Viorel Chetraru, în iunie 2012, citat de Publika TV. În octombrie 2012, Chetraru a participat la un concurs, adjudecându-și funcția de director al CNA, succesorul CCCEC, după reformarea și depolitizarea instituției. La 25 octombrie 2012, cu voturile deputaților care formau AIE (PD, PLDM și PL), Viorel Chetraru a fost confirmat în funcție.

Potrivit CV-ului depus în concursul pentru membru al Curții de Conturi, Chetraru activează din martie curent în funcția de avocat și consultant juridic. Chetraru este licențiat în științe juridice și deține o diplomă de master în drept economic, dar și o diplomă de master în științe politice. Chetraru a mai trecut în CV și studiile de doctorat pe care le-a făcut la Academia „Ștefan cel Mare” a MAI.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Reporter

    Deoarece statul R. Moldova este un stat CAPTURAT, Talpa iadului Plahotniuk are un șir întreg de PUPINCURIȘTI pe care îi plimbă, schimbându-i între ei la posturile de stat. Talpa iadului Plahotniuk n-a inventat bicicleta. Acesta este principiul CLIENTELISMULUI, folosit de marile companii din Japonia și nu numai, unde aceiași oameni sunt plimbați pe orizontală sau pe verticală în sus, niciodată pe verticală în jos.

    MAREA DEOSEBIRE ESTE ÎN CLIENTELĂ. Clientela lor este bazată pe MERITOCRAȚIE, iar clientela Talpei iadului Plahotniuk este bazată pe PUPINCURISM. Numai Artur Reșetnikov și Valentina Buliga, cât “MERITĂ”! Acest Viorel Chetraru face parte din PUPINCURIȘTII Talpei iadului Plahotniuk. La fostul lui loc de muncă n-a făcut ABSOLUT NIMIC. Escrocul Ilan Șor a FURAT băncile de-a rupt pământul, iar șeful CNA Viorel Chetraru nu l-a deranjat câtuși de puțin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *