Principală  —  IMPORTANTE   —   Fostul administrator al afacerilor lui…

Fostul administrator al afacerilor lui Plahotniuc vrea să se întoarcă în funcția de director al Agenției pentru Supraveghere Tehnică

Ministerul Economiei și Infrastructurii organizează un concurs pentru ocuparea funcției de director al Agenției pentru Supraveghere Tehnică (AST). Ziarul de Gardă a intrat în posesia listei candidaților care aspiră la această funcție, iar printre aceștia se regăsește și Ghenadie Sajin.

Ghenadie Sajin, fost administrator al companiei Finpar Invest, controlată de familia Plahotniuc, vrea să revină la șefia AST după ce a renunțat la această funcție în toamna anului trecut, atunci când a fost instalat în funcția de președinte al raionului Ialoveni. Sajin declara atunci că nu preconizează să demisioneze din funcția de director al AST, însă ulterior, la o zi distanță, a și fost numit președinte de raion.

Am încercat să obținem o reacție de la Ghenadie Sajin în contextul în care vrea să revină în funcția la care anterior a renunțat, însă acesta avea telefonul deconectat.

Anterior, în spațiul public s-a vehiculat că Ghenadie Sajin ar urma să se aleagă cu o funcție publică. Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, menționa că acesta ar urma să ocupe funcția de prim-director adjunct al Agenției Servicii Publice. Ulterior, acesta a venit cu un nou comentariu în care îl vizează pe Ghenadie Sajin: „Ghenadie Sajin aspiră deja la funcția de director al Agenției pentru Supraveghere Tehnică (fosta Inspecție de Stat în Construcții)? „Sajin.G” este persoana care anterior a fost directorul Finpar Invest – compania lui Plahotniuc? Nu cred că nu „câștigă” concursul… Apropo, „concursul” se pare că este ținut în mare secret…”

Sajin a fost numit în aprilie 2015, director al Inspecției de Stat în Construcții. În 2018, acesta a devenit șef al Agenției pentru Supraveghere Tehnică, instituție care a preluat funcțiile Inspecției.