Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Femeia din Soroca care s-a…

Femeia din Soroca care s-a plâns pe condițiile din spital susține că lucrurile s-au schimbat. Reacția lui Chicu: ,,Nu este sens acum de făcut live-uri glamuroase”

Femeia din Soroca, care a fost internată în spital fiind diagnisticată cu COVID-19 și s-a plâns despre condițiile în care sunt tratați pacienții infectați, susține că lucrurile s-au schimbat după ce cazul său a ajuns în spațiul public.

În cadrul unui nou filmuleț postat pe rețelele de socializare, femeia susține că mai mulți pacienți au fost transferați într-un alt salon, iar în această dimineață au fost vizitați de medic.

,,După apelul care a fost făcut de mine, autoritățile au întreprins măsuri și ne-au transferat într-o altă încăpere. Avem medic. În această dimineață a venit, s-a prezentat, ne-a spus care vor fi metodele de tratament. S-au adresat frumos cu noi”, povestește Veronica Suveica.

Totodată, prim-ministrul Ion Chicu a reacționat la apelul femeii. Șeful Executivului nu a negat faptul că în majoritatea instituțiilor medicale din țară condițiile sunt mai puțin bune, iar vinovate, în opinia lui Chicu, se fac fostele guvernări.

,,Da, stimați cetățeni, sistemul medical din Republica Moldova este în starea care este. Grijă de instituțiile medicale nu a avut nicio guvernare. Acum culegem roadele. Nu este sens acum de făcut live-uri glamuroase despre starea precară din spitale. Da, starea este precară, aceasta este rezultatul atitudinii noastre față de acest sistem”, a punctat Chicu.