Principală  —  IMPORTANTE   —   Farmaciile vor deveni puncte de…

Farmaciile vor deveni puncte de informare veridice despre vaccinarea împotriva COVID-19

Foto: Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății și Asociația Farmaciștilor din R. Moldova, cu suportul Biroului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în R. Moldova și Uniunii Europene (UE), au lansat o campanie de informare a cetățenilor. Aceasta se va desfășura pe parcursul următoarelor două luni în peste 100 de farmacii din 4 rețele naționale cu implicarea în rol de ambasadori ai vaccinării a peste 300 de farmaciști.

„Farmaciștii au un rol important în transmiterea informațiilor actualizate privind procesul de vaccinare împotriva COVID-19, deoarece contactează zilnic cu pacienții (…). Printre acțiunile desfășurate se numără organizarea unei serii de instruiri a farmaciștilor în promovarea vaccinării și comunicarea pro-vaccinare, la care au participat sute de farmaciști din întreaga țară, dar și elaborarea materialelor informative privind imunizarea și comunicarea eficientă despre COVID-19”, anunță autoritățile din sănătate.

În cadrul acțiunilor de informare, farmaciștii vor discuta cu oamenii și le vor oferi materiale de informare despre vaccinarea împotriva COVID-19 ce conțin mesaje despre avantajele vaccinării și alte informații utile referitoare la vaccinarea împotriva COVID-19. 

„La rândul lor, farmaciștii vor purta insigne cu mesajul „Suntem protejați. Vaccinați-vă împotriva COVID-19!”. De asemenea, acestea au fost înzestrați cu ghiduri de comunicare, menite să ajute farmaciștii să aibă o comunicare eficientă cu oamenii”, anunță reprezentanții Ministerului Sănătății.

În R. Moldova, campania de imunizare a fost lansată pe data de 2 martie, curent. Pe 18 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19.

COVID-19 este o boală infecțioasă cauzată de coronavirusul recent descoperit. Acest virus, precum și boala, au fost necunoscute până la epidemia ce a izbucnit în Wuhan, China, în decembrie 2019.