Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Explozia din sectorul Rîșcani: Când…

Explozia din sectorul Rîșcani: Când vor putea reveni în apartamente locuitorii blocului

Foto: Facebook/IGSU

Blocul locativ din bulevardul Moscova unde a avut loc o deflagrație pe 6 octombrie, va fi restabilit. Potrivit autorităților municipale, nu se cunoaște cât timp vor dura lucrările de construcție, dar nici cât vor costa acestea. Totuși, odată cu restabilirea planșeelor la etajele afectate, familiile vor putea reveni în apartamentele lor, cu excepția locuințelor care au fost grav afectate.

Viceprimarul Nistor Grozavu a declarat în cadrul ședinței operative a Primăriei că până acum s-a lucrat la evacuarea resturilor de la etajul 14, iar săptămâna trecută a avut loc o ședință a unui grup de experți care au stabilit că această clădire poate fi restabilită.

„Cel târziu mâine vor începe lucrările de demontare a planșeelor dintre etajul 13 și 14, apoi se va lucra la restabilirea planșeelor de jos în sus. Restul lucrărilor le vom face pas cu pas. Lucrările nu sunt în volum mare, însă este o muncă migăloasă. Vom face așa ca în cel puțin șase săptămâni să fie turnate planșeele, după care se va lucra la restabilirea pereților exteriori și interior. După ce vor fi puse planșeele și peretele exterior, oamenii de la celelalte etaje se vor putea întoarce în apartamente”, a menționat viceprimarul.

Pe lângă aceste lucrări de construcție, se va lucra și la restabilirea ascensorului de pasageri, a sistemului de termoficiare, a scărilor etc.

Persoanele care au rămas fără un loc de trai în urma deflagrației au fost cazate la spitalul Ministerului Sănătății. Totodată, Consiliul Municipal Chișinău a alocat 10 milioane de lei pentru procurarea de noi locuințe pentru sinistrații explozie.

În seara zilei de 6 octombrie într-un bloc locativ dein Bulevardul Moscova 11/5 din mun. Chișinău a avut loc o deflagrație. Până la această oră autoritățile au confirmat decesul a patru persoane, printre care se numără și un minor. Trei cadavre au fost descoperite sub dărâmături, iar o persoană a decedat la spital. Potrivit informațiilor preliminare, explozia ar fi fost provocată de o butelie de gaz.