Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Elicopterul „Black Hawk” al trupelor…

Elicopterul „Black Hawk” al trupelor de intervenție poloneze va zbura deasupra Chișinăului în următoarele zile. Ce spune MAI

Sursa foto: MAI

Elicopterul „Black Hawk” al trupelor de intervenție poloneze va zbura deasupra capitalei R. Moldova în următoarele zile, în cadrul antrenamentelor pe care Brigada de poliție cu destinație specială „Fulger” le desfășoară în comun cu poliția din Polonia, anunță Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

MAI precizează că acțiunile se desfășoară pe parcursul acestei săptămâni, având drept scop schimbul de experiență și preluarea bunelor practici pe linie de securitate, în contextul Summit-ului Comunității Politice Europene care va avea loc în R. Moldova la începutul lunii iunie.

„Timp de o săptămână, pe teritoriul Republicii Moldova va fi desfășurat un exercițiu comun de antrenament a polițiștilor moldoveni împreună cu angajații poliției din Polonia, în cadrul căruia va fi implementat un nou stil de exerciții și tehnici speciale, inclusiv cu elicopterul.

Acțiunile au drept scop creșterea eficienței modului de pregătire și desfășurare a acțiunilor/misiunilor; evaluarea nivelului de pregătire al angajaților Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger” a Inspectoratului General al Poliției; testarea noilor tactici, tehnici și procedee de acțiune; precum și asigurarea securității și exersarea acțiunilor în contextul Summit-ului european care va avea loc în Republica Moldova- un eveniment care solicită mult profesionalism”, anunța pe 1 mai MAI.

Autoritățile solicită cetățenilor să evite răspândirea informațiilor eronate și le recomandă să se informeze din surse oficiale.