Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Elevii școlilor cu predare în…

Elevii școlilor cu predare în grafie latină din regiunea transnistreană, „supravegheați” de miliție la careu

Foto: Facebook/ Salvați școlile din Transnistria

Asociația Promo-LEX semnalează mai multe cazuri de încălcare a dreptului la educație pentru elevii celor opt școli cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană. Potrivit asociației, mai mulți reprezentanți ai miliției transnistrene au asistat la careul de început de an școlar și au intimidat profesorii și elevii din școlile respective.

„Încălcarea dreptului la educație pentru elevii celor opt școli cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană a devenit o normă după ani de abuz din partea administrației din stânga Nistrului. Și în acest an, careul a fost unul mai puțin solemn. Reprezentanții miliției transnistrene continuă să intimideze elevii și profesorii din aceste școli. La gimnaziul din s. Roghi au fost prezenți aproximativ 20 de reprezentanți ai miliției transnistrene, majoritatea îmbrăcați în civil. Cineva s-a apropiat de directoare și a preîntâmpinat-o să nu difuzeze la boxe imnul de stat și să nu arboreze drapelul”, se menționează într-un mesaj publicat de Promo-LEX.

Un alt caz similar a fost semnalat și la gimnaziul din Corjova, unde au fost observați 15 milițieni care „supravegheau” evenimentul, iar la liceul din Râbnița au fost reprezentanți ai structurilor locale din așa-zisa rmn.

Potrivit Promo-LEX, situația școlilor cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană rămâne una critică.

Foto: Facebook/ Salvați școlile din Transnistria