Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Durere fără margini pentru familia…

Durere fără margini pentru familia unui băiețel de 3 ani care a murit în Germania: părinții, cetățeni ai R. Moldova, au nevoie de ajutor pentru repatriere

Tragedie într-o familie de moldoveni stabilită în Germania. Băiețelul lor de 3 ani a căzut de la etajul trei al blocului în care locuia în orașul german Offenbach pe Main, iar după câteva zeci de ore petrecute la spital inima micuțului a cedat.

Acum, cei doi părinți, cetățeni ai R. Moldova, au nevoie de bani pentru repatriere şi pentru înmormântare, anunță o altă moldoveancă din Germania, apropiată de familia micuțului.

Tragedia s-a produs luni, 28 iunie, în orașul Offenbach pe Main. Presa germană a transmis că băiețelul de 3 ani era acasă împreună cu părinții, iar la un moment dat copilul a ieșit din camera în care se aflau aceștia, a ajuns la geam și s-a prăbușit în gol.

După câteva ore de la spitalizare, copilul a decedat la spital. Reprezentanții Ministerului de Externe de la Chișinău susțin că responsabilii Consulatului general al R. Moldova la Frankfurt pe Main sunt în comunicare directă cu părinții copilului în vederea perfectării actelor pentru repatrierea micuțului.

„Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că responsabilii Consulatului general al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main sunt în comunicare directă cu părinții copilului în vârstă de 3 ani, care a decedat pe data de 28 iunie urmare a căderii de la etajul 3 al unui bloc de locuit în orașul Offenbach pe Main. Diplomații moldoveni acordă familiei îndoliate suportul și asistența necesară în vederea perfectării actelor pentru repatrierea cetățeanului moldovean în Republica Moldova”, menționează șeful Serviciului diplomaţie publică, comunicare strategică şi interacţiune cu presa al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), Daniel Vodă.

După ce s-a aflat, dintr-o postare făcută pe Facebook de o moldoveancă apropiată familiei copilului, că părinții băiețelului au nevoie de ajutor, pe internet s-a declanșat o campanie umanitară de strângere de bani pentru repatrierea copilului.

Mesajul postat de o moldoveancă apropiată de familia micuțului

Cetățenii care doresc și pot să ajute familia micuțului pot face un transfer pe contul deschis pe numele tatălui.

Deutsche Bank
DE42510700240039806505 — Artiom Florea

Pentru a putea repatria corpul unei persoane decedate, costurile solicitate de firmele care se ocupă cu serviciile funerare depăşesc suma 5 000 de euro. Transportul este special şi se efectuează folosind un sicriu confecţionat din zinc.