După două săptămâni de pauză, Guvernul se întrunește în ședință. Vacanța bugetarilor, pe agenda miniștrilor

După două săptămâni de pauză, Guvernul se întrunește într-o nouă ședință, care va avea loc pe 20 august. Pe agenda de lucru se numără 43 de subiecte, inclusiv proiectul de lege cu privire la vacanța bugetarilor de la sfârșitul lunii august.

Proiectul cu privire la declararea zilelor de 28, 29 și 30 august – zile libere, a fost publicat pentru dezbateri publice, iar zeci de persoane și-au manifestat indignarea față de această inițiativă. Cu toate acestea, proiectul a rămas neschimbat și urmează a fi adoptat de cabinetul de miniștri în ciuda nemulțumirii bugetarilor, care vor fi nevoiți să recupereze aceste zile în sâmbetele din septembrie și octombrie.

Potrivit Confederației Naționale a Sindicatelor (CNSM), decizia de a declara zilele de 28, 29 și 30 august libere a fost luată în contextul în care Ziua Independenței (27 august), coincide cu prima zi a săptămânii și totodată, sărbătoarea „Limba noastră” (31 august) are loc în ziua de vineri.

Mai multe persoane s-au arătat nemulțumite de această propunere și au lăsat comentarii și sugestii pe marginea proiectului publicat pentru dezbateri publice.

Potrivit Confederației Naționale a Sindicatelor, productivitatea muncii va fi diminuată considerabil în zilele de 28, 29 și 30 august. Astfel, „în scopul utilizării optime” de către salariați a zilelor de repaus și de sărbătoare, s-a venit cu propunerea de a transfera zilele respective de lucru în zilele de sâmbătă din septembrie și octombrie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *