Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Duel pe Facebook între un…

Duel pe Facebook între un fost și actual prim-ministru. Chicu și Sturza se ceartă în mediul online

Duel pe Facebook între un fost și actual prim-ministru. Ion Sturza, într-un mesaj pe Facebook, a comentat declarațiile lui Ion Chicu în legătură cu informațiile despre primul caz de coronavirus din R. Moldova. Sturza a subliniat că actualul premier a adus laude autorităților, în pofida faptului că ministerul a greșit atunci când a anunțat cursa cu care a venit femeia infectată și a permis pasagerilor să meagă acasă.

„Ce să zic? Aroganță de premier!
Domnul Chicu, după ce a ascultat cu multă atenție elogiile aduse de către unii „colegi” la adresa măriei sale – conducătorul nostru curajos și iubit etc. -, a ținut să menționeze un singur lucru. Cât de bine au acționat autoritățile! Poate…
Evident, vinovați sunt imperialiștii, cetățenii și … un mare caca pe presa independentă și opoziție!
Domnule Chicu, ați pierdut meciul! Prin mofturile și îngâmfarea de care dați dovadă.
Cetățenii astăzi așteaptă acțiuni!
P.S. Și cei care cu tot dinadinsul doresc să-și facă PR pe seama situației vizate, nu uitați de decență și bun-simț. Virusul trece…
P.S. Cât de ușor e să manipulezi un om orgolios…
Spălați-vă pe mâini după politicieni!”, a scris fostul premier al R. Moldova, Ion Sturza.

Comentariul lui Ion Sturza nu s-a lăsat însă fără reacții. Ion Chicu i-a răspuns că nu are ce-i obiecta motivând diferența de vârstă.

„Arogant, mofturos și îngâmfat… La mine în sat e dovada a prezenței bunului simț să consideri opinia vârstnicilor. Respectiv, nu am ce-i obiecta Dlui Sturza. Are ani mai mulți ca mine.

E adevarat, însa, ca pîrjoltenenii mai spun: „omul trebuie să facă totul la timpul său…”.

Să abdice la timp, inclusiv. Virusul coroanei pe mulți i-a atins. Corona virus nici aproape nu stă. Sănătate, Majestate!

Și da, pîrjoltenenii mă întreabă când le restituiți datoria pe merele colectate de la ei în 1997, când faceați conserve? Sau plebea altă atitudine nu merita din partea „patriciului”? ”, i-a răspuns Ion Chicu fostului premier.

În postarea sa, referitor la femeia diagnosticată cu curonavirus, premierul Ion Chicu, a dat asigurări că autoritățile au acționat și acționează în toată această perioadă în conformitate cu deciziile adoptate anterior, care la rândul lor, au fost aprobate în strictă conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății .

Cu câteva zile în urmă, Ion Sturza a comentat pe o rețea de socializare despre ultimele „ieșiri” în spațiul public ale premierului Ion Chicu, numindu-l la fel arogant.

Atât Ion Sturza cât și Ion Chicu sunt născuți satul Pîrjolteni, raionul Călărași.