Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Două cazuri de maltratare a…

Două cazuri de maltratare a copiilor la Rezina și Călărași. Precizările ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

După ce pe rețelele de socializare au fost publicate imagini foto și video cu două cazuri de maltratare a unor copii de către părinții biologici sau de către cei în grija cărora se aflau temporar, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, precizează că toți copiii supuși agresiunilor se află în prezent în siguranță.

În primul caz, o fetiță lăsată temporar de mama sa biologică în grija unei familii din satul Bravicea, raionul Călărași, ar fi fost bătută până la sânge de cei care ar fi trebuit să aibă grijă de ea. Ministra anunță că, pe lângă fetița maltratată, fotografiile căreia au fost publicate pe rețelele de socializare, au fost retrași din familie și alți copii.

„Cu referire la cazul de maltratare fizică a copiilor aflați în plasament temporar (Bravicea, Călărași): Poliția și Asistența Socială au intervenit aseară imediat ce au fost anunțați despre caz. Asistența socială Călărași a retras copiii (4) din familie și i-a plasat în alt loc, unul sigur. Am dispus dimineața și sunt deja retrași și alți 3 copii rămași în familie”, a scris ministra despre cazul din raionul Călărași

Cât ține de al doilea caz, din Peciște, Rezina, în care mama își împingea băiețelul la suicid, totul fiind filmat, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, anunță că „poliția a intervenit rapid, băiețelul este la asistentul social în siguranță, se identifică pentru el un loc de plasament, în scurt timp intervine un psiholog pentru consultație. Mama este caz aparte și o vor prelua pentru consult medicii. Ambele cazuri sunt investigate de poliție. Ministerul le ține sub permanentă monitorizare. Astăzi s-a discutat absolut cu toată lumea implicată”

La scurt timp Ala Nemerenco a precizat că „băiețelul a fost preluat de rude apropiate și e în siguranță deplină. Mâine dimineața se va întruni Comisia pentru protecția copilului aflat în dificultate și va decide pașii următori pentru a asigura protecția și suportul necesar copilului”.