Principală  —  IMPORTANTE   —   Două autoturisme, care figurau în…

Două autoturisme, care figurau în bazele de date ca fiind furate din Marea Britanie și Polonia, depistate de polițiștii de frontieră în punctele de trecere Sculeni și Leușeni

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Două autoturisme, care figurau în bazele de date ca fiind furate din Marea Britanie și Polonia, au fost depistate de polițiștii de frontieră în punctele de trecere Sculeni și Leușeni. Pe numele șoferilor au fost inițiate cercetări pentru elucidarea circumstanțelor. 

Potrivit Poliției de Frontieră, în dimineața zilei de 21 iunie, în PTF Sculeni, pe direcția intrare în R. Moldova, s-a prezentat un bărbat de 42 de ani, la volanul unui automobil Honda. Conform formalităților de control, polițiștii de frontieră au constatat că vehiculul este dat în căutare internațională de către autoritățile engleze. 

„Șoferul, cetățean român, a fost luat prin surprindere la aflarea veștii. Acesta a declarat că și-a procurat mașina în luna noiembrie a anului trecut din Marea Britanie și de atunci a condus-o continuu fără probleme, având toate actele în regulă.

În cel de-al doilea caz este cercetată o conațională, de 50 de ani. Aceasta s-a prezentat în această noapte în PTF Leușeni pe direcția ieșire din țară. În urma controlului de frontieră a fost înștiințată că nu-și poate continua călătoria pe motiv că Mercedes-ul, în valoare de aproximtiv 100 000 euro, pe care îl conducea apare în baza de date a Interpol ca fiind furat din Polonia. Audiată, șoferița a declarat că și-a procurat autoturismul în leasing și, cel mai probabil, este dat în căutare deoarece nu a achitat ratele la timp”, precizează responsabilii din cadrul Poliției de Frontieră.

Ambele autoturisme au fost indisponibilizate pe teritoriile sectoarelor Poliției de Frontieră Sculeni și Leușeni până la finalizarea anchetelor. Conform Poliției de Frontieră, șoferii și-au continuat drumul în calitate de pasageri.