Principală  —  IMPORTANTE   —   Donație în mărime de peste…

Donație în mărime de peste 1,3 mln de euro din partea Republicii Cehe pentru instituțiile medicale din R. Moldova

foto: Facebook/Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI

La 12 februarie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI a recepționat un lot de echipamente specializate de protecție din partea Guvernului Republicii Cehe destinate instituțiilor medicale din R. Moldova, care luptă în prima linie cu pandemia COVID-19.

La eveniment au participat reprezentantul delegației Uniunii Europene (UE) în R. Moldova doamna Magdalena Muller-Uri, vice ambasador, consulul Ambasadei Cehe în R. Moldova, Martin Ceh, dar și oficiali din partea R. Moldova.

În discursurile sale oficialii au vorbit despre importanța asistenței acordate R. Moldova de UE în lupta cu pandemia COVID-19 și au menționat necesitatea utilizării unui echipament performant pentru intervenția în lupta cu pandemia și salvarea vieților omenești.

Potrivit IGSU, lotul donat conține 300 000 de măști chirurgicale , 100 000 de mănuși de protecție , 5000 de costume de protecție, dar și 55 de ventilatoare pulmonare, care sunt esențiale pentru salvarea pacienților în stare gravă.

foto: Facebook/Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI

Donația în suma totală de peste 1,3 mln de euro din partea Guvernului Republicii Cehe a fost posibilă datorită Mecanismului Protecției Civile al UE, care a fost activat pe data de 3 februarie 2021 de IGSU al MAI la solicitarea Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale.

foto: Facebook/Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI

În acest context, la data de 08 februarie Guvernul Republicii Cehe a luat decizia de a acorda asistența tehnica R. Moldova, iar lotul de echipament a fost transportat în siguranță de Serviciul Pompieri și Salvatori al MAI al Republicii Cehe și urmează a fi repartizat în cel mai scurt timp instituțiilor medicale din țară.