Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Doi polițiști au fost concediați,…

Doi polițiști au fost concediați, iar alți patru s-au ales cu sancțiuni, după ce au „defăimat imaginea și prestigiul funcției”

Sursa: jurnaltv.md

Doi polițiști au fost concediați, iar alții patru au fost sancționați prin ordinul șefului Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, potrivit unui comunicat de presă emis de IGP vineri, 21 iulie. Cei șase ar fi atacat administratorul și paznicul unei zone de odihnă.

Trei dintre polițiștii sancționați sunt din cadrul Inspectoratului de Poliție Centru a Direcției de poliție a municipiului Chișinău, iar unul este angajat al Inspectoratului de Poliție Ialoveni. IGP nu a menționat unde erau angajați cei doi polițiști care au fost concediați.

Luni, 17 iulie, Direcția inspectare efectiv a IGP a inițiat o anchetă de serviciu în privința a șase angajați ai Poliției, care la 15 iulie „au fost implicați într-o altercație” pe teritoriul unei zone de odihnă din Suruceni, conform comunicatului.

Astfel, în cadrul anchetei de serviciu s-a stabilit că polițiștii au admis „acțiuni improprii statutului de polițist, care au defăimat imaginea și prestigiul funcției și ale instituției din care fac parte, precum și nesesizarea celei mai apropiate subdiviziuni de poliție cu privire la circumstanțe”.

„Conducerea Inspectoratului General al Poliției nu tolerează asemenea comportament al angajaților, care conștient sau nu afectează imaginea Poliției și a fiecărui polițist, chiar și dacă acțiunile acestora au loc în afara serviciului”, a transmis instituția.

Presa a scris anterior că mai mulți polițiști ar fi atacat administratorul și paznicul unei zone de odihnă din Suruceni, după ce s-ar fi iscat un conflict privind accesul altor persoane și plecarea acestora când s-a încheiat programul localului.