Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Dodon nu va semna proiectul…

Dodon nu va semna proiectul de desființare a Stadionului Republican pentru construcția Ambasadei SUA

DCIM101MEDIADJI_0016.JPG

Chiar dacă se va ajunge la suspendare, Igor Dodon susține că nu va semna proiectul de lege cu privire la transmiterea terenului Stadionului Republican în proprietatea Ambasadei SUA. Președintele menționează că vrea ca cetățenii să cunoască că a fost suspendat din funcție pentru că „a refuzat să cedeze pământ americanilor pentru construcția ambasadei”.

„I-am spus personal ambasadorului SUA că nu accept această decizie. I-am propus să amânăm soluţionarea acestei probleme, revenind la ea după alegeri sau găsind un alt loc pentru edificiu, iar pe acest teren să fie amenajat un parc sau o zonă de odihnă pentru chişinăuieni”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Parlamentul a votat proiectul de lege prin care Stadionul Republica se desființează, iar terenul acestuia va fi transmis în gestiunea Ambasadei SUA, pentru construirea unui noi sediu.

Stadionul Republican a fost construit în anul 1952. Acesta a fost închis în anul 2006 şi demolat la indicația fostului premier Vasile Tarlev în anul 2007, cu promisiunea de a ridica o altă arenă în același loc. În 2014, experţii imobiliari au constatat că terenul pe care a fost Stadionul Republican valorează aproximativ 20 milioane de euro.