Dodon a promulgat. Hotărârea privind desfăşurarea referendumului, publicată în Monitorul Oficial

Președintele Igor Dodon a promulgat hotărârea de Parlament cu privire la organizarea unui referendum republican consultativ pe 24 februarie, în aceeași zi cu alegerile parlamentare. Hotărârea a fost publicată deja și în Monitorul Oficial.

Proiectul de hotărâre cu privire la organizarea referendumului a fost votat în ultima ședință deplină a actualului Legislativ. Pentru că în 2014 a existat o încercare fără succes de a organiza un referendum în aceeași zi cu alegerile parlamentare, democrații au fost nevoiți să modifice legislația astfel încât inițiativa lor să fie posibilă. Această modificare a trecut însă fără a fi observată de deputații din opoziție sau de cetățeni.

Întrebările la care vor trebui să răspundă cetățenii:

  • Sunteți pentru reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61? Pentru/Contra
  • Sunteți pentru ca poporul să poată revoca (demite) deputații din funcție dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile sale? Pentru/Contra

Hotărârea luată de Parlament urmează a fi prezentată Comisiei Electorale Centrale pentru asigurarea desfășurării referendumului republican consultativ în conformitate cu Codul electoral.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *