Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Ziua Independenței R. Moldova…

DOC Ziua Independenței R. Moldova va fi marcată cu paradă militară. Decretul semnat de către președinta Sandu

Imagine simbol

Cea de-a 30-a aniversare de la proclamarea Independenței Republicii Moldova va fi marcată în Capitală cu paradă militară. Un decret în acest sens a fost semnat de către președinta R. Moldova, Maia Sandu, și publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului semnat de către președinta Sandu, pe 27 august, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) va fi desfășurată o paradă militară cu participarea subdiviziunilor Armatei Naționale ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și ale Serviciului de Informație și Securitate al Republicii Moldova (SIS).

„Conform Hotărârii Guvernului nr.10212021 cu privire la Programul național de acțiuni consacrate sărbătoririi a 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova ,,Moldova-30″ și în temeiul art.87 alin. (l) 9i al art.94 alin. (l) din Constituția Republicii Moldova, precum și al art. 25 din Legea cu privire la apărarea națională, Președintele Republicii Moldova decretează: La 27 august 2021 – Ziua Independenței Republicii Moldova, în municipiul Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale, va fi desfășurată parada militară cu participarea subdiviziunilor Armatei Naționale, ale Ministerului Afacerilor Interne și ale Serviciului de Informație și Securitate al Republicii Moldova”, se menționează în decret.

Decret privind desfășurarea paradei militare cu prilejul sărbătorii aniversării a 30-a de la proclamarea independenței R. Moldova:

La 27 august 1991 Republica Moldova și-a luat propria cale. Astfel, în acest an țara noastră marchează 30 de ani de la declarația de Independență.