Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Un vicepretor al sectorului…

DOC Un vicepretor al sectorului Ciocana și-a dat demisia

Vicepretorul sectorului Ciocana, Sergiu Alexei, și-a dat demisia luni, 6 februarie. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de Sergiu Alexei, care a menționat că a fost eliberat din funcție din motive personale.

„Eu am depus cerere de demisie pe 6 februarie din propria dorință (…)”, a declarat Sergiu Alexei.

Sergiu Alexei a fost numit în funcția de vicepretor al sectorului Ciocana pe 21 martie 2022.

Potrivit informației publicate anterior pe site-ul Primăriei municipiului Chișinău, dar care între timp a fost ștearsă, în perioada 2015-2019, Alexei a activat în calitate de manager la S.R.L. „Bio-Alianta”. În 2011 – 2015 a fost operator al S.R.L. „Euro-Spin”, iar în perioada 2007 – 2009, el a activat în calitate de specialist coordonator în cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, Oficiul Buiucani.

Conform declarației de avere și interese personale depusă la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) la numirea în funcția de vicepretor, în 2021, Sergiu Alexei a avut un salariu de 133 515 de lei, circa 11 mii de lei pe lună.

Tot în 2021, fostul vicepretor a obținut 3750 de euro din partea unor rude, sub formă de „ajutor financiar pentru cheltuieli personale”, conform actului său de avere.