Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Primăria Chișinău, obligată să…

DOC Primăria Chișinău, obligată să repună în funcție un vicepretor al sectorului Centru, eliberat din funcție acum doi ani: mi-am apărat un drept, care mi-a fost lezat

colaj ZdG

Primăria municipiului Chișinău este obligată să o repună în funcție pe vicepretorul sectorului Centru Eugenia Graur, eliberată din funcție acum doi ani. Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a anulat dispoziția prin care a fost demisă.

Eugenia Graur a declarat pentru Ziarul de Gardă că doi ani a luptat pentru „a-și apăra un drept, care i-a fost lezat”.

Potrivit Eugeniei Graur, cităm: „Încă nu sunt la vârsta de pensionare, sunt aptă de muncă. O să fac o cerere, prin care o să rog să fie executată hotărârea instanței și deja vom vedea”.

Graur a fost eliberată din funcția de vicepretor al sectorului Centru pe 25 iulie 2019. Peste două luni, în septembrie, ea a depus o cerere de chemare în judecată împotriva Primăriei municipiului Chișinău.

Eugenia Graur a solicitat în instanță anularea dispoziției primarului interimar de atunci Adrian Talmaci, prin care a fost eliberată din funcție, restabilirea și încasarea din contul Primăriei municipiul Chișinău a „salariului pentru întreaga perioadă de absență forțată de la muncă și repararea prejudiciului moral”.

Pe 25 iulie 2019, Eugenia Graur împreună cu Petru Budurin au fost eliberați din funcția de vicepretori ai sectorului Centru, iar pe 26 iulie, în locul lor, au fost numiți Angelina Mistreț și Dmitiri Mitioglo.