Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Președinta Maia Sandu a…

DOC Președinta Maia Sandu a semnat decretul privind numirea lui Oleg Serebrian în funcția de vicepremier pentru reintegrare

Sursa foto: Maia Sandu/ Facebook

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul privind numirea fostului ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al R. Moldova în Republica Federală Germania Oleg Serebrian în funcția de vicepremier pentru reintegrare.

„Președinta R. Moldova decretează: Art. 1 – domnul Oleg Serebrian se numește în funcția de viceprim-ministru pentru reintegrare. Art. 2 – prezentul decret intră în vigoare la data semnării”, se arată în decret.

Documentul a fost semnat miercuri, 19 ianuarie.

Pe 19 ianuarie curent, Oleg Serebrian a depus jurământul de învestire în funcția de vicepremier pentru reintegrare în fața președintelui R. Moldova, Maia Sandu, și a prim-ministrei Natalia Gavrilița.

Oleg Serebrian și-a încheiat, pe 2 ianuarie, mandatul de ambasador al R. Moldova în Republica Federală Germania. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Serebrian a menționat faptul că sfârșitul misiunii sale la Berlin nu înseamnă și încheierea mandatului de „ambasador al prieteniei moldo-germane”. Ulterior, pe 3 ianuarie, Serebrian a fost numit în funcția de director al Institutului Diplomatic din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Detalii aici.

În perioada 2005-2010, Oleg Serebrian a fost deputat.

Din iulie 2010 până în iulie 2015 a fost ambasador al R. Moldova în Franţa şi delegat permanent al R. Moldova la UNESCO. Serebrian a exercitat și funcția de prim-vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM).