Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Planul național de imunizare…

DOC Planul național de imunizare anti-COVID-19

Foto: World Health Organization in Moldova

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prezentat astăzi în cadrul unei conferințe Planul național de imunizare anti-COVID-19. Reprezentanții MSMPS au anunțat că la 7 ianuarie au primit confirmarea că R. Moldova poate beneficia până la sfârșitul lunii ianuarie de primele doze de vaccin împotriva COVID-19. Totodată, procesul de vaccinare va începe din februarie.

Planul National Imunizare Anti COVID 2021 Final by Diana Severin on Scribd

Potrivit reprezentanților MSMPS, vaccinurile pot fi achiziționate de către Republica Moldova prin diferite moduri: COVAX, Acorduri Bilaterale sau Donații.

Actualmente, Republica Moldova va recepționa cu titlu gratuit (donație), prin intermediul COVAX, vaccin anti-COVID-19 pentru 20% din populația totală, pentru ambele maluri ale Nistrului.

Ulterior, Republica Moldova va putea solicita adițional, prin intermediul programului dCost-Sharing COVAX, doze pentru încă 30% din populația totală, la un preț preferențial cu toate cheltuielile adiționale incluse (transport, asigurarea, operațiuni de gestionare etc.).

Totodată, în scopul asigurării populației cu vaccin anti-COVID-19, se va acorda prioritate grupurilor de risc care sunt deosebit de vulnerabile sau prezintă un risc deosebit de mare de expunere la infecția COVID-19.

În cadrul etapei a doua vor beneficia de vaccin persoanele care au depășit vârsta de 60 de ani. Totodată vor fi vaccincate și persoanele care suferă de anumite comorbidități.

Etapa a treia presupune vaccinarea populației generale.

Vaccinul împotriva COVID-19 va fi gratuit pentru toată populația R. Moldova.

Ieri, 10 ianuarie, alte 298 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 149 391.În total, 138 440 persoane au fost tratate de COVID-19. Totodată, 3139 persoane au decedat în urma complicațiilor.