Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Noi decizii, aprobate de…

DOC Noi decizii, aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale

Un teren cu suprafața 0,4 ha a fost transmis din proprietatea „Moldsilva” în administrarea Serviciului Vamal, în scopul fluidizării traficului rutier și continuării lucrărilor de reabilitare și modernizare a postului vamal Sculeni, de la frontiera moldo-română. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței de vineri, 2 decembrie, a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE).

Lucrările de modernizare a postului vamal Sculeni fac parte dintr-un amplu proiect de reabilitare a birourilor vamale Albița – Leușeni, Sculeni – Sculeni și Giurgiulești – Giurgiulești, finanțat de Guvern, cu suportul Uniunii Europene. 

De asemenea, Dispoziția CSE prevede simplificarea procedurilor de achiziție, proiectare, instalare și conectare a generatoarelor. Astfel, autoritățile publice vor expedia Agenției Achiziții Publice darea de seamă și decizia de atribuire a contractului ca rezultat al procedurii de negociere fără publicare, cu argumentarea necesității procurării urgente. Agenția Achiziții Publice va examina documentele recepționate timp de 24 ore de la primirea acestora. 

dispozitia_cse_nr._51_din_2_decembrie_2022 by Ziarul de Gardă on Scribd

Membrii CSE au mai decis alocarea Ministerului Apărării a 566,7 mii lei din Fondul de Intervenție al Guvernului, în vederea acordării  sporului  de  compensare  pentru  munca  prestată  în condiții de risc sporit pentru sănătate, pentru perioada 1 iulie – 5 decembrie 2022, a personalului detașat în Centrul Unic de Gestionare a Crizei.