Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Noi decizii adoptate de…

DOC Noi decizii adoptate de CSE: Cetățenii moldoveni stabiliți în Israel, care beneficiază de serviciul eliberării titlului de călătorie, vor fi scutiți de taxa consulară

Membrii Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), care s-au întrunit vineri, 13 octombrie, în ședință, au decis să scutească de taxa consulară, pe durata stării de război în Statul Israel, toți cetățenii moldoveni care beneficiază de serviciul eliberării titlului de călătorie. 

Potrivit unui comunicat al Guvernului, totodată, membrii Comisiei au modificat modul prin care operatorii aerieni vor transmite Poliției de Frontieră informația despre pasagerii îmbarcați care urmează a fi transportați în R. Moldova.

„După finalizarea procedurii de îmbarcare, operatorii aerieni vor avea obligația să informeze Poliția de Frontieră cu privire la datele personale și cetățenia persoanelor aflate la bord. De asemenea, vor fi oferite informații cu privire la ora decolării și aterizării aeronavei, punctul inițial de îmbarcare, statutul călătorului, datele despre bilet și bagaj”, se spune în comunicat.

O altă decizie adoptată de către CSE se referă la acordarea minorilor strămutați din Ucraina, inclusiv celor fără statut de protecție temporară, a serviciilor de asistență medicală de urgență, asistență medicală primară și examen medical gratuit, prin achitarea acestor servicii de către Compania Națională de Asigurări în Medicină.