Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Ministerul Sănătății a numit…

DOC Ministerul Sănătății a numit un director interimar la Spitalul Clinic Bălți, după ce un candidat s-a retras din concursul de ocupare a funcției de director. Ala Nemerenco: „Competiția singurului candidat rămas în concurs cu sine însăși arată ridicol”

Captură de ecran, Gheorghe Brînza

Directorul Spitalului raional Glodeni, medicul anesteziolog- reanimatolog Gheorghe Brînza a fost numit miercuri, 21 septembrie, în funcția de director interimar al Spitalului Clinic Bălți, prin detașare, a anunțat ministra Sănătății Ala Nemerenco.

Astfel, ministra a mai spus că concursul de ocupare a funcției de director al Spitalului Clinic Bălți, anunțat la sfârșitul lunii iunie de Ministerul Sănătății, a fost anulat „deoarece competiția singurului candidat rămas în concurs cu sine însăși arată ridicol”, iar un alt concurs va fi anunțat „după ce se vor liniști spiritele”.

„Astăzi, prin detașare, l-am numit în funcție de director interimar al Spitalului Clinic Bălți pe directorul Spitalului raional Glodeni, domnul Gheorghe Brînza. Cu acest scop am fost la Bălți, m-am întâlnit și discutat cu colectivul, iar ordinul de numire l-am semnat pe loc, în prezența și cu acordul dumnealor. Este tânăr, competent, deține experiența de a gestiona un spital, cunoaște spitalul și colectivul”, se arată într-o postare pe Facebook a ministrei Ala Nemerenco.

Potrivit unui ordin al Ministerului Sănătății din 16 septembrie, „în contextul retragerii unui candidat din concursul pentru ocuparea funcției de director al IMSP Spitalul Clinic Bălți, în vedere a organizării și desfășurării unui concurs bazat pe transparență, obiectivitate și competitivitate”, a fost anulat concursul pentru ocuparea funcției.

„Pentru comentatorii cu „interese” în spital și în goană după PR ieftin – domnul Brînza nu este omul meu, l-am cunoscut pentru prima dată când l-am invitat la minister să-i propun această funcție. Am identificat candidatul cu multă migală si responsabilitate, și îi mulțumesc că a acceptat provocarea. Nu mai manipulați și dezbinați atâta societatea în aceste timpuri grele”, a mai scris ministra Nemerenco.

Ordinul Ministerului Sănătății cu privire la anularea concursului pentru ocuparea funcției:

ordin concurs director Spitalul Clinic Bălți by Ziarul de Gardă on Scribd

Gheorghe Brînza a fost angajat în funcția de director al Spitalului raional Glodeni în luna august 2021.

Conform declarației de avere și interese personale pentru anul 2021, Brînza a avut un salariu de aproximativ 636 de mii de lei de la EGIS Spitalul raional Ungheni, Spitalele raionale Briceni, Glodeni și Ungheni și de la centrul medical „Magnific Nord”.

Familia noului director interimar al Spitalului Clinic Bălți deține trei apartamente și șapte automobile, conform declarației de avere. Totodată, familia Brînză a luat în 2019 și 2021 două împrumuturi în valoare totală de 400 de mii de lei.

Declarația de avere și interese personale:

declaration_20220921_164835 by Ziarul de Gardă on Scribd

La funcția de director al Spitalului Clinic Bălți au candidat două persoane. Unul dintre candidați a fost vicedirectoarea Spitalului Clinic, Ala Condrea, în privința căreia Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat controlul averii și al intereselor personale după o sesizare în care era menționat că Ala Condrea a procurat „un penthouse cu 2 etaje într-un cartier luxos din Chișinău”. Potrivit unui act de constatare din 9 iunie 2022, ANI nu a stabilit „diferențe substanțiale sau deținerea în proprietate a averii cu caracter nejustificat”. Cel de-al doilea candidat, Ion Mihăilă, s-a retras din concurs.