Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Mandatul de primar de…

DOC Mandatul de primar de Bubuieci al lui Leonid Umaneț, invalidat. Ceban lansează acuzații la adresa PAS. Reacția partidului de guvernământ

Sursa foto: IPN

Consiliul electoral al circumscripției electorale comunale Bubuieci nr. 1/8 a invalidat mandatul de primar de Bubuieci al lui Leonid Umaneț, candidatul Mișcării Alternative Naționale (MAN), care a obținut 50.75% din sufragii în turul doi de scrutin al alegerilor locale generale din 5 noiembrie. Decizia a fost luată vineri, 1 decembrie, de organul electoral.

„Ministerul Educației și Cercetării al R. Moldova declară imposibilitatea confirmării faptului că Umaneț Leonid a absolvit programul de studii medii de cultură generală, nivel trei (învățământ secundar, ciclul II: învățământ liceal sau echivalent)(…)”, se spune în decizia Consiliului electoral Bubuieci.

Edilul capitalei, Ion Ceban, președintele MAN, a acuzat PAS că primarilor, „care nu sunt pe plac guvernării, nu li se validează mandatele și sunt înlăturați fără explicații și cu grave abateri”.

„(…) Asta s-a întâmplat și în cazul primarului de la Bubuieci, din partea Partidului MAN, Leonid Umaneț.

Locuitorii și-au ales primarul. Organul electoral invalidează alegerile din Bubuieci doar din cauza că acolo a învins candidatul MAN în fața celui de la PAS. Grav este și faptul că hotărârea de invalidare a fost făcută în pofida faptului că sunt mai multe contestații pe rol în instanță. Vom contesta decizia și vom informa CALM pentru luare de poziție, dar și misiunile diplomatice”, a spus Ceban într-o postare pe Facebook.

Sursa doc: Ion Ceban/ Facebook

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, purtătoarea de cuvânt a PAS, Adriana Vlas, a calificat declarațiile lui Ceban drept „aberații”.

„(…) Organele electorale validează sau invalidează mandatele, nu PAS”, a menționat purtătoarea de cuvânt a partidului de guvernământ.

Anterior, deputatul PAS, Vasile Grădinaru, a scris într-o postare pe Facebook că Leonid Umaneț ar fi prezentat organului electoral „acte false” pentru a candida la Primăria comunei Bubuieci, întrucât nu ar deține studii medii de cultură generală.

Sursa doc: Vasile Grădinaru/ Facebook

Potrivit datelor publicate de Comisia Electorală Centrală (CEC), Leonid Umaneț, din partea MAN, a obținut mandatul de primar al comunei Bubuieci, obținând 50.75% din sufragii, cu 1,5% mai mult decât contracandidatul său, Alexei Percemlî, de la PAS.