DOC/ Mai puțin timp pentru temele de acasă? Propunerile Ministerului Educației

Elevii ar putea avea mai puține teme pentru acasă. Potrivit unui proiect eleborat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, volumul temelor pentru acasă pentru fiecare disciplină școlară nu va depăși 1/3 din volumul sarcinilor realizare în clasă, pe parcursul unei lecții. În același timp, în perioada de vacanță, dar și după probele de evaluare, nu se vor da teme pentru acasă.

„În ciclul primar, timpul alocat temelor nu va depăși 45-60 minute zilnic pentru toți elevii. Pentru elevii claselor I-IV, volumul săptămânal al temelor pentru acasă nu va depăși 5 ore”, se menționează în proiect.

În același timp, pentru clasele V-VI, timpul estimat zilnic pentru realizarea temelor pentru acasă nu va depăși 1,5 ore, iar pentru elevii din clasele a VII-IX – 2 ore zilnic. În ciclul liceal timpul estimat, zilnic, realizării temei pentru acasă nu va depăși 2,5 ore.

Proiectul eleborat și propus pentru dezbateri publice include și prevederi referitoare la specificul temelor pentru acasă pentru fiecare treaptă de învățământ, pentru fiecare disciplină, dar și recomandări pentru profesori și părinți.

Dacă va fi aprobat, proiectul va intra în vigoare de la 1 septembrie 2018.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *