Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ „La fiecare mormânt nu…

DOC „La fiecare mormânt nu mai mult de opt oameni”. Locuitorii din municipiul Edineț vor avea acces în cimitire de Paștele Blajinilor

Locuitorii din municipiul Edineț și din două sate din componența municipiului, Alexăndreni și Gordineștii Noi vor avea acces în cimitire de Paștele Blajinilor. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale a Primăriei municipiului Edineț.

Potrivit documentului, va fi admis pe teritoriul cimitirului un număr limitat de oameni, iar distanța dintre persoane va trebui să fie de cel puțin doi metri.

„Fluxul de persoane va fi dirijat, astfel încât să se evite formarea aglomerațiilor, iar la fiecare mormânt să fie prezenți nu mai mult de opt oameni, între ele rude de gradul întâi”.

Autoritățile din municipiul Edineț susțin că la intrarea în cimitire va fi măsurată temperatura corpului persoanelor, iar cele care prezintă simptome de infecție respiratorie sau au febră nu vor avea acces în cimitire.

Totodată, măștile de protecție vor trebui purtate obligatoriu pe durata aflării în cimitire.

Accesul oamenilor în cimitirele din subordinea Întreprinerii Municipale „Combinatul Servicii Funerare”, din municipiul Chișinău, de Paștele Blajinilor, va fi interzis, cu excepția procesiunilor funerare.

Solicitată de Ziarul de Gardă, Ludmila Boțan, directoarea Întreprinderii Municipale „Combinatul Servicii Funerare”, ne-a comunicat că decizia Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău (CESP), aprobată vineri, 30 aprilie, rămâne în vigoare.

Astfel, în perioada 2 – 10 mai, accesul în cimitirele din municipiul Chișinău este interzis.

Joi, 29 aprilie, R.Moldova a revenit la starea de urgență în sănătate publică.