Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Hotărârile Comisiei extraordinare de…

DOC Hotărârile Comisiei extraordinare de sănătate publică cu privire la suspendarea curselor aeriene spre și din R. Moldova

Autoritățile au publicat documentele cu privire la hotărârile adoptate de Comisia națională extraordinare de sănătate publică în contextul prevenirii riscului de răspândire a noului coronavirus – Covid-19 pe teritoriul R. Moldova.

Marți, 10 martie, Comisia naţională extraordinară de sănătate publică a decis instituirea unor restricții de trafic aerian cu statetele afectate de infecția cu noul coronavirus.


Hotărâre nr. 5 din 10 martie 2020

  1. Se sistează transportul aerian cu Italia.
  2. Operatorii aerieni au obligația de a nu permite îmbarcarea călătorilor, care vin către Republica Moldova, cu escală, din Italia, China, Iran și Coreea de Sud.
  3. Decizia intră în vigoare de la 12 martie 2020, orele 00:00 și este valabilă până la data de 31 martie 2020, cu posibilitate de prelungire.
  4. Autoritatea Aeronautică Civilă va asigura implementarea continuă a hotărârii respective a Comisiei.

Luând în considerație evoluția situației epidemiologice prin infecția cu 2019-nCoV la nivel mondial, regional, cu accent pe evoluția situației în Italia și România, măsurile de prevenire a bolii necesită să fie efectuate în continuare cu asigurarea controlului realizării acestora.

În acest scop, Comisia națională extraordinară de sănătate publică a adoptat mai multe decizii.

Până miercuri, 11 martie, trei moldoveni – 2 femei și un bărbat, au fost testați pozitiv cu noul coronavirus și se află internați la spital. Toți s-au întors în R. Moldova din zonele afectate de Covid-19.

Marți, 10 martie, autoritățile moldovene au emis un ordin de suspendare a procesului educațional din instituțiile publice și private de educație timpurie, instituțiile de învățământ primar, secundar, profesional tehnic, superior, de învățământ extrașcolar și de învățământ special pe întreg teritoriul al țării, în perioada 11-23 martie 2020.