Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Guvernul a aprobat un…

DOC Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre care vizează unitatea de implementare a Proiectului de construcție a penitenciarului din Chișinău

Imagine-simbol

Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de miercuri, 15 septembrie, Proiectul de Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Executivului nr. 173/2014 cu privire la Unitatea de implementare a Proiectului de construcție a penitenciarului din Chișinău.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, susține că proiectul are drept scop eliminarea lacunelor normative care au creat blocaje instituționale semnificative în activitatea Unității de implementare a Proiectului de construcție a penitenciarului din Chișinău.

Prin acest proiect de hotărâre se impune completarea Regulamentului cu o prevedere care va reglementa modalitatea de exercitare a interimatului funcției de manager al Proiectului până la finalizarea concursului de selectare a acestuia.

„Începând cu 11 ianuarie 2021, funcția de manager al Proiectului a devenit vacantă. Însă, în condițiile în care Regulamentul de activitate al Unității de implementare a Proiectului de construcție a penitenciarului din Chișinău, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 173/2014 (în continuare – Regulament), nu prevede un mecanism de asigurare a interimatului funcției de manager, în cadrul Unității s-a creat un blocaj instituțional care efectiv a stopat procesul de implementare a Proiectului. Or, conform pct. 17 din Regulament, executarea deciziilor Comitetului de supraveghere şi conducerea operativă a activităţii Unităţii revin, în exclusivitate, managerului acesteia”, susțin autorii proiectului.

Adițional, proiectul vizează și modificarea componenței Comitetului de supraveghere al Unității de implementare a Proiectului de construcție. Astfel, componența Comitetului va fi formată din următorii membrii:

1) Secretar general al ministerului sau secretar de stat al Ministerului
Justiției, președinte al Comitetului;
2) Secretar de stat al Ministerului Finanțelor;
3) Director al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Implementarea prevederilor proiectului nu va necesita cheltuieli financiare din bugetul de stat.