Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Fostul pretor al sectorului…

DOC Fostul pretor al sectorului Râșcani, care declara că a aflat din presă că a fost demis, va fi restabilit în funcție. Decizia Judecătoriei Chișinău

Sursa: Captură foto Privesc.eu

Fostul pretor al sectorului Râșcani, Vlad Melnic, care declara în luna septembrie că a aflat din presă „cu nedumerire și neînțelegere” că a fost demis, va fi restabilit în funcție. Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a anulat dispoziția primarului degrevat Ion Ceban cu privire la revocarea socialistului.

Hotărârea a fost pronunțată joi, 2 noiembrie, de judecătorul Vitalii Ciumac. Decizia este cu drept de apel la Curtea de Apel Chişinău în termen de 30 zile de la pronunțarea dispozitivului, prin intermediul Judecătoriei Chişinău.

„(…) Se încasează din contul primarului general al municipiului Chișinău în beneficiul lui Vlad Melnic salariul mediu lunar pentru toată perioada absenței forțate de la muncă din 07 septembrie 2023 până la 02 noiembrie 2023. Prezenta hotărâre judecătorească urmează a fi executată imediat în partea restabilirii în serviciu a lui Vlad Melnic și achitării unui salariu mediu lunar (…)”, se spune în document.

Ziarul de Gardă a întrebat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Chișinău, Vasile Chirilescu, dacă Vlad Melnic a fost restabilit în funcție. Acesta ne-a spus că „decizia municipalității la acest subiect va fi comunicată ulterior! Atât putem comenta la acest moment”.

Într-o reacție pe pagina sa de Facebook, socialistul Vlad Melnic a declarat că „ieri, instanța de judecată a demonstrat încă o dată incompetența conducerii Primăriei municipiului Chișinău”.

„(…) A fost anulată dispoziția primarului general cu privirea la revocarea mea din funcție si a hotărât executarea imediată de restabilire în funcția de pretor al sectorului Râșcani (…)”, a spus Vlad Melnic.

Pe 11 septembrie 2023, primarul degrevat Ion Ceban a anunțat că Mihai Furculiță este noul pretor al Preturii sectorului Râșcani. La scurt timp după anunțul lui Ceban, Vlad Melnic a afirmat că a aflat din presă „cu nedumerire și neînțelegere” că a fost demis. Potrivit lui, pe parcursul ultimelor șase luni i s-a cerut să adere la Partidul Mișcarea Alternativa Națională (MAN), înființat de Ion Ceban, însă nu a acceptat propunerea.

Vlad Melnic a venit la cârma Preturii sectorului Râșcani, în iulie 2019, de pe listele PSRM.