DOC/ Decizia luată de Mitropolie după ce Maxim Melinti s-a pocăit public

Preotul Maxim Melinti va putea oficializa slujbe, asta după ce Judecată Bisericească a Mitropoliei Chișinăului și întregii Moldovei a luat decizia de a-i ridica oprirea de „a săvârși cele Sfinte”.

Decizia a fost luată de Mitropolie la o săptămână după cea de-a doua pocăință a preotului, asta deși ZdG a încercat anterior de nenumărate ori să ia legătura cu Mitropolia cu referire la acest subiect.

La 19 iunie curent, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove a anunțat printr-un decret, pe site-ul instituției, că preotul Maxim Melinti este oprit de a oficia cele sfinte. Decretul a fost emis la o lună, după ce organizația GENDERDOC-M l-a premiat pe preotul Melinti pentru promovarea egalității, inclusiv a persoanelor din comunitatea LGBT (Lesbiene, Gay, Bisexuali, Transsexuali).

Citiți și: Preotul oamenilor egali, oprit să slujească de Mitropolie


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *