Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Decizia integrală a Comisiei…

DOC Decizia integrală a Comisiei pentru Situații Excepționale privind regimul stării de urgenţă. Lista noilor măsuri

Guvernul R. Moldova a publicat decizia integrală a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) privind regimul stării de urgenţă. Astfel, au fost modificate unele restricții, spre exemplu punctul care interzicea aflarea în spațiile publice. Totodată, membeii CSE au decis reluarea antrenamentelor pentru pregătirea participării în turnee internaționale a sportivilor, membri ai loturilor naționale, cu respectarea obligatorie a tuturor măsurilor de prevenire și control al infecției COVID-19. Potrivit deciziei CSE, a fost modificată și lista medicamentelor compensate pentru tratamentul pacienților cu forme ușoare de COVID-19, pentru cei care se tratează la domiciliu. 

 Decizia integrală a Comisiei pentru Situații Excepționale privind regimul stării de urgenţă:

De la 1 aprilie, în R. Moldova este instituită stare de urgență. O decizie în acest sens, la solicitarea „unui grup de deputați” a fost aprobată miercuri, 31 martie, în Parlamentul de la Chișinău de către 52 de deputați PSRM, „Șor” și cei din Pentru Moldova.

Proiectul de hotărâre, adoptat de deputații PSRM – „ȘOR”, privind instituirea stării de urgență pentru următoarele 60 de zile, conține o listă de restricții de ordin general care sunt prevăzute de Articolul 20 din Legea Nr. 212 din 24.06. 2004, „starea de urgență”. 

Citește și: