Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ De la 1 decembrie,…

DOC De la 1 decembrie, se va permite activitatea, în regim obișnuit a teatrelor, sălilor de concert și cinematografelor cu respectarea măsurilor de sănătate publică

De la 1 decembrie, se va permite activitatea, în regim obișnuit a teatrelor, sălilor de concert și cinematografelor de pe teritoriul municipiului Chișinău, cu prezentarea obligatorie a: certificatului care confirmă cursul complet de vaccinare împotriva coronavirusului (valabil peste 14 zile de la administrarea ultimei doze); certificatului medical care confirmă faptul că persoana respectivă a fost bolnavă de coronavirus în ultimele 6 luni; testului care confirmă prezența anticorpilor (valabil trei luni din ziua eliberării); testului rapid de diagnostic Ag SARS-Cov-2 efectuat cu cel mul 48 de ore înainte; testului PCR (efectuat cu cel mult 72 de ore înainte).

Tot de la 1 decembrie, activitatea centrelor sportive, terenurilor de sport și bazinelor de înot va fi asigurată în mod obișnuit, cu implementarea și monitorizarea respectării măsurilor de prevenire și control al infecției COVID-19, iar accesul spectatorilor va fi permis la prezentarea obligatorie a certificatelor de vaccinare împotriva COVID-19. Deciziile au fost luate marți, 23 noiembrie, de către membrii Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău (CESP).


CESP atenționează, în continuare, populația municipiului Chișinău și oaspeții capitalei despre pericolul infecției cu SARS CoV-2 și recomandă administrarea imediată a vaccinurilor anti-COVID la oricare punct de vaccinare din municipiu. Imunizarea este gratuită și reprezintă unica metodă care asigură protejarea și securitatea vieții.

„Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a luat act de livrarea integrală a lotului de teste rapide, procurate prin licitația publică din buget municipal, destinate pentru testarea angajaților nevaccinați din cadrul instituțiilor de învățământ”, se arată în document.

Potrivit CESP a municipiului Chișinău, de pe 1 decembrie, Direcția generală asistență medicală și socială a Consiliului Municipal Chișinău va dispune sistarea graduală din circuitul COVID-19 a spitalelor clinice municipale, cu securizarea și reactivarea acestor spații medicale, la prima necesitate, în cazul creșterii nefavorabile a cazurilor cu coronavirus.

Decizia CESP:

Nerespectarea măsurilor obligatorii de sănătate publică pe teritoriul municipiul Chișinău servește temei pentru aplicarea măsurilor de răspundere contravenţională sau penală a persoanelor fizice şi juridice.