Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ CSE a decis: 1,8…

DOC CSE a decis: 1,8 milioane de lei pentru acoperirea costurilor de funcționare a centrelor de plasament temporar pentru refugiați și reîntoarcerea în bugetul de stat a 846 de mii de lei

Sursa foto: Guvernul R. Moldova

Membrii Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) s-au întrunit luni, 4 septembrie, în ședință. Comisia a dispus alocarea a 1,8 milioane de lei pentru acoperirea costurilor de funcționare a centrelor de plasament temporar pentru refugiați, dar și reîntoarcerea în bugetul de stat a 846 de mii de lei, bani care au rămas neutilizați în procesul de acoperire a daunelor produse de intemperiile din această vară.

În cadrul aceleiași ședințe s-a decis oferirea protecției temporare părinților sau reprezentanților legali, resortisanți ai țărilor terțe, altele decât Ucraina, care însoțesc copilul minor beneficiar de protecție temporară, precum și posibilitatea declarării pe proprie răspundere a adresei de reședință.

De asemenea, s-a decis că rețelele de transport a gazelor din R. Moldova vor fi operate de către Vestmoldtransgaz, deținută de Transgaz România și BERD. 

Vestmoldtransgaz va prelua în locațiune și va opera rețeaua de transport a gazelor naturale pe termen de cinci ani. De asemenea, va prelua prin succesiune contractele actuale de deservire tehnică încheiate de către SRL „Moldovatransgaz”, astfel fiind asigurată continuitatea proceselor operaționale aferente infrastructurii de transport a gazelor naturale.