Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Cod roșu de alertă…

DOC Cod roșu de alertă epidemiologică în raionul Basarabeasca, din 1 septembrie: Poliția va intensifica controlul respectării măsurilor de prevenire a pandemiei

Începând cu 1 septmebrie, în raionul Basarabeasca va fi instituit cod roșu de alertă. O Hotărâre în acest sens a fost emisă de Comisia Raională Extraordinară de Sănătate Publică în baza analizei situației epidemiologice prin infecție cu virusul SARS-CoV-2, care constată că evoluția procesului epidem este nefavorabilă cu tendința de agravare.

Potrivit documentului, în ultimele săptămâni, pe teritoriul Raionului Basarabeasca se înregistrează o creștere a numărului de cazuri COVID-19. Pentru ultimele 14 zile incidența COVID-19 a constituit 173 de cazuri la 100 000 de persoane.

Astfel, începând cu 1 septembrie, Comisia Raională Extraordinară de Sănătate Publică hotărăște:

  1. Se ia act de informația prezentată de către șefa direcției Centrului de Sănătate publică Hâncești.
  2. Conform gradului de risc, pe teritoriul raionului se instituie cod roșu de alertă.
  3. Se instituie conform gradului de risc, gradul de alertă cod roșu, cod portocaliu, cod galben în următoarele localități:

În context, CESP Basarabeasca a emis un set de măsuri, iar Inspectoratul de Poliție va intensifica monitorizarea și controlul respectării de către persoanele fizice și juridice a măsurilor de prevenire și combatere a infecției cu COVID-19.

Hotărârea emisă: