Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Ce spune Ministerul Educației…

DOC Ce spune Ministerul Educației despre cazul maltratării celor 13 copii de la tabăra „Trandafir”

Foto simbol: cuc.md

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a publicat un comunicat prin care informează că s-a autosesizat în privința cazului maltratării celor 13 copii la tabăra „Trandafir” de la Vadul lui Vodă.

„Secretarul de stat în domeniul educației, Angela Cutasevici, s-a deplasat pe 9 august după-amiaza la Tabăra „Trandafirul” pentru documentare. Inițial oficialului i-a fost îngrădit accesul pe teritoriul taberei, invocându-se motivul că aceasta este proprietatea privată. Abia după 30-40 minute, un paznic a deschis poarta, dar între timp cca 7 adolescenți au dispărut și nu au mai fost de găsit”, se menționează în comunicat.

Ministerul informează că în urma inspecției au fost depistate mai multe nereguli, care ar fi putut servi drept motiv pentru închiderea instituției. Astfel, astăzi, 10 august urmează a fi convocată Comisia guvernamentală pentru organizarea și monitorizarea odihnei de vară pentru copii și adolescenți, la care a fost invitat agentul economic care gestionează tabăra, reprezentanții ASEM, care dețin dreptul de proprietate asupra taberei, dar și reprezentanți ai Primăriei orașului Vadul lui Vodă. În cadrul Comisie vor fi analizate detaliile cazului, precum și documentele de licitație a foilor de odihnă, contractul de locațiune, planul de activitate al taberei etc.

13 copii, cu vârstele cuprinse între 11 și 15 ani, au fost agresați fizic chiar de educatorii taberei, care erau minori și ar fi consumat anterior băuturi alcoolice. Incidentul a avut loc pe 7 august,  iar Poliția Capitalei și Procuratura au inițiat un proces penal pentru tortură în privința celor doi adolescenți, care sunt cercetați în stare de libertate pentru că sunt minori.

Foto simbol: cuc.md