Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Avertismentul CNAS în legătură…

DOC Avertismentul CNAS în legătură cu restituirea sumelor din bugetul asigurărilor sociale de stat plătitorilor de contribuţii

Reprezentanții din cadrul Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS) au emis joi o notă prin care informează cetățenii în legătură cu modificarea, prin Ordinul CNAS nr. 201-A din 29.09.2021, a regulamentul privind restituirea sumelor din bugetul asigurărilor sociale de stat plătitorilor de contribuţii.

În scopul ajustării reglementărilor procesului de restituire sau recuperare a mijloacelor din bugetul asigurărilor sociale de stat, Casa Naţională de Asigurări Sociale, prin ordinul nr. 201-A din 29.09.2021 a operat modificări la Regulamentul privind restituirea sumelor din bugetul asigurărilor sociale de stat plătitorilor de contribuţii.

Regulamentul integral:

Regulamentul privind restituirea sumelor din bugetul asigurărilor sociale de stat ( în continuare – Regulament) este elaborat în temeiul Legii nr. 489 din 08.07.1999 privind sistemul public de asigurări sociale şi stabileşte modul de restituire, regularizare şi recuperare a mijloacelor din bugetul asigurărilor sociale de stat (în continuare –BASS). Plătitorii de contribuţii la bugetul asigurărilor sociale de stat beneficiază de restituire sau recuperare a mijloacelor din bugetul asigurărilor sociale de stat în condiţiile art. 24 al Legii nr. 489-XIV din 08 iulie 1999 privind sistemul public de asigurări sociale.