Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Au fost actualizate alertele…

DOC Au fost actualizate alertele de călătorie, în contextul pandemiei COVID-19

Au fost actualizate alertele de călătorie, în contextul pandemiei COVID-19. Unele țări mențin, în continuare, R. Moldova în zona roșie de risc, astfel încât cetățenii vor sta în carantină timp de 14 zile, în timp ce alte țări au relaxat restricțiile.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene atenționează că datele din tabel pot fi modificate, dacă autoritățile statelor străine vizate vor adopta alte decizii. Aceste informații sunt publicate în regim operativ de către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale Republicii Moldova peste hotare.

Informațiile curente se bazează pe cele mai recente date disponibile și sunt colectate din surse naționale autorizate și publice și sunt publicate la secțiunea „Alerte de călătorie COVID-19”.

Totodată, pentru consultații telefonice, ministerul are activat Centrul de Apel al MAEIE al RM, care poate fi contactat la numerele:☎️ 0 80 090 990 – (gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova)☎️ +373 22 788 722 – din străinătate

Suplimentar la resursele MAEIE, cetățenilor R. Moldova care dispun de dubla cetățenie, a unui stat membru al UE, li se recomandă consultarea adițională și a datelor operative privind menținerea/ridicarea măsurilor restrictive.