Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Alerte de călătorie: Informații…

DOC Alerte de călătorie: Informații actualizate privind accesul cetățenilor R. Moldova pe teritoriul altor state

Sursa: Arhivă

Autoritățile anunță despre actualizarea alertelor de călătorie în contextul situației epidemiologice. Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, cetățenii R. Moldova sunt nevoiți să stea în carantină la plecarea în mai multe țări.

În cazul României, de exemplu, este menținută interdicția de intrare pe teritoriul țării a cetățenilor străini și apatrizilor, cu o serie de excepții. Cetățenii R. Moldova, ca și ai altor state, care nu se încadrează în categoriile de excepții, nu au dreptul de a intrat pe teritoriul României pe durata stării de alertă. Cetățenii R. Moldova eligibili pentru călătoriile în România vor fi plasați în izolare la intrarea în România.

Dacă planificați o călătorie în Ucraina însă, intrarea pe teritoriul țării se efectuează cu prezentarea obligatorie la punctul de trecere a poliței medicale care să acopere costurile unui eventual tratament pentru Covid-19, precum și rezultatul negativ al testării Covid-19, efectuat nu mai târziu de 72 de ore înainte de trecerea frontierei de stat.

Vedeți mai jos mai multe informații privind alertele de călătorie pentru fiecare țară în parte: