Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Alertă de „Cod Roşu”…

DOC Alertă de „Cod Roşu” la Ocnița. Școlile, grădinițele și piețele din mai multe localități, închise

Situația epidimiologică privind infecția COVID-19 în raionul Ocnița se agravează. În acest sens Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică(CNESP), a decis la 22 februarie să instituie „Codul Roşu” de alertă în cinci localități din raion. Totodată, școlile, grădinițele și piețele vor fi închise.

Potrivit documentului emis de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică, din 22 februarie, „Codul Roşu” de alertă de infecţie cu noul tip de coronavirus va fi instituit în localitățile Lencăuți, Gîrbova, Bîrlădeni, Verejeni, Sauca.

Totodată, în localitățile în care s-a instituit „Codul Roşu” de alertă se sistează activitatea instituțiilor preuniversitare și școlare și se trece la instruirea online.

Conform deciziei, piețele comerciale și agricole din orașele Ocnița și Otaci, dar și din toate localitățile raionului, la fel, vor fi închise până pe 9 martie.

Totodată, activitatea transportului urban de călători în orașul Ocnița rămâne sistată până la 4 martie.

Numărul cazurilor noi de COVID-19 crește îngrijorător pe teritoriul R. Moldova. Alte 655 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate la 22 februarie.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 177 407.

În total, 162 595 persoane au fost tratate de COVID-19. Totodată, 3799 de persoane au decedat.