Principală  —  IMPORTANTE   —   Directorul Agenției Relații Funciare și…

Directorul Agenției Relații Funciare și Cadastru, fost deputat al PD, Anatolie Ghilaș demisionează: „am decis că a venit timpul tinerilor specialiști”

Directorul Agenției Relații Funciare și Cadastru (ARFC), Anatolie Ghilaș anunță că demisionează din funcția pe care a deținut-o timp de 10 ani.

„După mai bine de 18 ani de activitate în domeniul cadastru, dintre care ultimii 10 ani în calitate de director general al Agenției Funciare și Cadastru am decis că a venit timpul tinerilor specialiști și îmi înaintez demisia din funcția de director general al agenției. Am făcut acest pas pentru a da posibilitate noii generații de profesioniști să implementeze politicile în domeniile administrate de către ARFC pe care și le propun. În orice caz voi fi deschis sa împărtășesc experiența sau să ajut cu ce pot”, menționează directorul Agenției Relații Funciare și Cadastru, Anatolie Ghilaș.

În 2017, Ziarul de Gardă a scris că firma familiei directorului general al Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru a obţinut în ultimii ani puţin peste 10% din toate contractele de construcţie sau renovare a drumurilor din R. Moldova, în conturile firmei intrând 740 de milioane de lei din totalul celor 6,38 de miliarde, alocate în ultimii 7 ani din fondul rutier şi din surse externe.

Anatolie Ghilaş a fost deputat al Partidului Democrat din Moldova în 2009-2011. Acesta este şi naşul din prima căsătorie a fostului premier, Vladimir Filat, soţia sa, Galina, fiind sora Sandei Diviricean, fostă Filat.