Direcția asistență juridică a Primăriei, supraîncărcată. Pe rol sunt 1700 de dosare

Autorităţile publice locale ale municipiului Chişinău vor apela la serviciile unui birou de avocați care va reprezenta Consiliul municipal în instanţele de judecată. Până acum, administraţia publică a fost reprezentată în instanţele de judecată şi organele de stat exclusiv de către angajaţii Direcţiei asistenţă juridică. Unul din motivele pentru care se apelează la serviciile unui birou de avocați este lipsa angajaților în cadrul Direcţiei, unde în prezent sunt circa 15 funcții vacante. În același timp, Direcția are în gestiune peste 1 700 de dosare pe rol în instanţele de judecată.

Potrivit unei decizii adoptate la ultima şedinţă a Consiliului Municipal Chişinău, la nivelul autorităţii publice locale a fost constituit un grup de lucru, din care fac parte reprezentanţi ai Primăriei şi consilieri municipali, care va organiza concursul de achiziţionare a serviciilor juridice şi va stabili criteriile de selectare a dosarelor ce vor fi transmise spre reprezentare în instanţele de judecată cabinetului de avocaţi sau baroului asociat de avocaţi.

„A fost o decizie de principiu. Dosarele cele mai importante, care urmăresc o valoare mai mare, vor fi transmise în gestiunea biroului  de avocați care urmează să fie selectată”, a declarat pentru Ziarul de Gardă, purtătorul de cuvânt al Primăriei mun. Chișinău, Vadim Brânzaniuc. Totodată, potrivit lui Brânzaniuc, unul din motivele pentru care se apelează la serviciile unui birou de avocați este lipsa angajaților în cadrul Direcţiei asistenţă juridică, unde în prezent sunt circa 15 funcții vacante.

La ora actuală, Direcţia are în gestiune peste 1700 de dosare pe rol în instanţele de judecată.

Cabinetul de avocaţi ce va fi selectat să reprezinte interesele CMC în instanţele de judecată şi organele de stat va asigura recuperarea prejudiciilor materiale cauzate administraţiei publice locale prin diferire scheme de către persoanele fizice şi juridice rezidente şi nerezidente. Contractul de prestări servicii va intra în vigoare după aprobarea de către Consiliul municipal Chişinău.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *