Diaspora de la Bruxelles și cea de la Berlin se alătură protestului de la Chișinău din 26 august

Diaspora de la  Bruxelles și cea de la Berlin se alătură protestului de la Chișinău din 26 august. Astfel, moldovenii care nu au posibilitatea să vină acasă vor protesta la Rond-point Robert Schuman (Bruxelles) și la Ambasada R. Moldova de la Berlin

„Din anii ’90 încoace noi am plecat cu toți in diferite colțurile ale lumii. Mulți nu se vor mai întoarce. Mulți dintre noi se vom întoarce. Suntem toți diferiți, avem preferințe politice diferite, dar toți ne dorim să vedem țara noastră într-o zi ca un stat de drept, o țară unde politicienii se ocupă de dezvoltarea țării și nu de dezvoltarea bunăstării lor personale.

Din solidaritate cu moldovenii care vor ieși la proteste pe 26 august 2018 în Moldova, vă îndemnăm să consacrați o zi casei noastre comune, care este R. Moldova și să vă alăturați nouă la Bruxelles. Reamintim că adunarea generală a Diasporei din R. Moldova la Bruxelles este una pașnică și se va derula în strictă conformitate cu legislația belgiană. Scopul principal al adunării este să sensibilizăm publicul larg anume la Bruxelles, capitala Uniunii Europene, care a fost, este și va fi partener de dezvoltare al R. Moldova, partenerul cel mai important al oamenilor de rând din Moldova”, se spune în mesajul diasporei de la Bruxelles.

Proteste concomitente cu cel de la Chișinău au mai anunțat moldovenii de la Londra și cei de la Milano. Cel de la Londra va începe la ora 12.00 și va avea loc la Marble Arch, iar cel de la Milano – la Consulatul R. Moldova.

Duminică, 26 august 2018, în Piața Marii Adunări Naționale, opoziția politică, dar și societatea civilă nemulțumită de activitatea guvernării, au anunțat organizarea unui protest masiv –  „Adunarea Generală a Cetățenilor”, eveniment la care și-au anunțat prezența mai mulți reprezentanți ai Diasporei, care vor veni în acea perioadă la Chișinău.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *