Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Detalii de la Premier Energy…

Detalii de la Premier Energy despre reconectarea consumatorilor la energie electrică

Sursa foto: pixabay.com

Premier Energy Distribution informează că în urma eforturilor susținute ale echipelor operative s-a reușit restabilirea alimentării cu energie electrică în rețelele de tensiune medie în majoritatea absolută a localităților afectate.

„Activitățile companiei sunt centrate în prezent pe înlăturarea defecțiunilor din rețelele de tensiune joasă şi pe reconectarea consumatorilor individuali rămași fără energie, în acest sens fiind alocate resursele necesare și mobilizate toate echipele operative ale companiei şi ale întreprinderilor antreprenoare”, anunță compania.

În același timp Premier Energy atrage atenția populației asupra necesității eficientizării consumului de energie electrică ținând cont de următoarele recomandări:

 • Nu conectați mai multe aparate simultan la aceeași sursă de electricitate.
 • Stabiliți prioritatea, succesiunea și durata includerii la rețea a aparatelor electrice de primă necesitate;
 • Nu utilizați aparate electrocasnice improvizate sau artizanale pentru încălzirea încăperii, apei sau pentru gătit.
 • Nu utilizați prelungitoare cu stratul izolant deteriorat.
 • Optați pentru calorifere electrice eficiente, care permit setarea temperaturii, funcție ECO pentru un consum redus, cât și sistem de siguranță pentru copii.
 • Stingeți lumina în spațiile și încăperile unde aceasta nu este strict necesară. Folosiți la maximum iluminarea naturală.
 • Scoateți din priză electrocasnicele și încărcătoarele, când nu le folosiți.
 • Înlocuiți becurile clasice cu cele de tip LED care consumă de până la 5 ori mai puțin.
 • Optimizați consumul de energie electrică folosind modul de economisire al aparatelor electrice și evitând utilizarea modului stand-by.
 • Folosiți scările în locul liftului. Puteți face mișcare, economie și, în același timp, puteți contribui la un mediu mai sănătos.
 • Despre orice anomalii și deranjamente în rețeaua electrică, informați imediat operatorul sistemului de distribuție la numărul de telefon 022 43 11 11.
 • Prin simple acțiuni de eficiență energetică și doar printr-un efort comun vom putea depăși această criză energetică fără precedent!

R. Moldova a rămas pe 23 noiembrie fără curent electric timp de mai multe ore, în urma bombardamentelor rusești asupra infrastructurii energetice din principalele orașe din Ucraina.

Din 10 octombrie, Rusia a reluat atacurile puternice asupra Ucrainei, țintind în special infrastructura energetică. De atunci, în Ucraina se aplică deconectări programate a energiei electrice în toate regiunile Ucrainei.

În data de 15 noiembrie, Moldova de asemenea s-a confruntat cu o o pană de curent. Atunci, s-a deconectat automat linia de înaltă tensiune Isaccea -Vulcăneşti, prin care ajunge energia electrică procurată din România, iar zeci de localități din țară au rămas fără energie electrică mai bine de o oră.   

Publicitate
Publicitate