Principală  —  IMPORTANTE   —   Deputatul Oazu Nantoi a suferit…

Deputatul Oazu Nantoi a suferit un accident în Bulgaria și urmează să fie transportat cu un echipaj SMURD în R. Moldova

Deputatul ales pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Oazu Nantoi a suferit un accident în Bulgaria. Luni dimineață, alesul poporului urmează să fie transportat la Chișinău cu un echipaj SMURD.

Despre accidentul suferit de Oazu Nantoi a anunțat jurnalistul român Petru Clej într-o postare făcută duminică seara pe Facebook, menționând că deputatul ar fi suferit un accident de parașutism.

Informația despre faptul că deputatul a suferit un accident în Bulgaria a fost confirmată pentru ZdG și de către reprezentanții PAS, care ne-au comunicat că starea de sănătate a politicianului este stabilă și că deocamdată nu dețin mai multe detalii.

Deputatul Oazu Nantoi este pasionat de parașutism și îl practică din 1966, făcând o pauză de 31 ani și revenind în 2004. 

Nantoi este vicepreședintele Federației de Parașutism din R. Moldova.

Oazu Nantoi este, în prezent, deputat în Parlament și membru al fracțiunii parlamentare PAS. S-a lansat în politică în 1989, când a fost ales vicepreşedinte al Sfatului Frontului Popular din Moldova. În 1990, creează Partidul Social Democrat din Moldova, pe care îl conduce până în 2004. În 2007, Nantoi a aderat la PDM, unde devine vicepreședintele formațiunii politice, iar în 2009 a ajuns în funcția de deputat în fracțiunea democraților. Peste doi ani, părăsește formațiunea politică și își înaintează candidatura la funcţia de preşedinte, în calitate de candidat neafiliat politic. Este unul dintre fondatorii Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”.

În 2015, Oazu Nantoi se alătură partidului condus de ex-premierul Iurie Leancă. Înainte de alegerile prezidențiale din 2016, Oazu Nantoi i-a cerut liderului PPEM să se retragă din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu. În replică, a doua zi, pe 21 octombrie, PPEM l-a exclus din partid. Din 2016 până în prezent, Oazu Nantoi nu a aderat oficial la niciun partid. În ultimii doi ani, familia Nantoi a avut un venit cumulativ de aproape 734 de mii de lei. Familia sa are în proprietate trei apartamente, un teren agricol și un automobil model Ford Focus. În conturile sale bancare familia deține circa 1 milion de lei. 

Citește și: Interviu cu Oazu Nantoi: Agentul de influenţă al Federaţiei Ruse la şefia statului