• Deputata PD Ludmila Guzun a decedat din cauza complicațiilor cauzate de COVID-19

  Deputata PD Ludmila Guzun a decedat din cauza complicațiilor cauzate de COVID-19
  de
  16 aprilie 2021 | 09:04

  Deputata Partidului Democrat din R. Moldova (PDM), Ludmila Guzun, s-a stins din viață din cauza complicațiilor cauzate de infecția cu noul coronavirus.

  Solicitați de Ziarul de Gardă, reprezentanții Parlamentului de la Chișinău ne-au comunicat că președinta socialistă a Legislativului, Zinaida Greceanîi, va veni în scurt timp cu un mesaj în legătură cu decesul parlamentarei.

  UPDATE: Parlamentul a publicat un NECROLOG

  Anunțăm cu adânca tristețe decesul Ludmilei GUZUN, deputat în Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a X-a. Odată cu această pierdere irecuperabilă, am pierdut o colegă de valoare, un Om cu inimă mare, un exemplu de onestitate, corectitudine, devotament și profesionalism. (…)

  A dedicat mai mulți ani cauzei apărării drepturilor angajaților din raionul Ungheni, în calitate de Președinte al Uniunii Teritoriale a Sindicatelor „Agroindsind”.

  Inteligența și înțelepciunea nativă, experiența managerială, compătimirea și bunăvoința față de cei din jur au determinat evoluția ulterioară a carierei sale profesionale, în administrația publică locală.

  În 2011 a devenit primar al orașului Ungheni, iar în 2015, cu votul convingător acordat de pământeni,  a fost aleasă Președinte al raionului Ungheni. A abordat acest mandat ca o binecuvântare pentru a schimba lucrurile în bine, promovând importante proiecte sociale, investiționale și de infrastructură.

  Recunoștința concetățenilor nu s-a lăsat așteptată: în februarie 2019 Ludmila GUZUN a devenit deputat în Parlamentul Republicii Moldova, aleasă pe circumscripția uninominală nr. 16 Ungheni.

  În calitate de deputat, Vicepreședinte al Comisiei economie, buget și finanțe, a înaintat și promovat importante inițiative legislative care s-au bazat pe cunoașterea îndeaproape a nevoilor și așteptărilor cetățenilor, precum și pe abordarea profesionistă a soluțiilor.  

  Colegii, prietenii, toți cei care au cunoscut-o, îi vor purta recunoștință veșnică pentru devotamentul profesional și activitatea remarcabilă.

  Urma să împlinească în iunie 60 de ani. Urma să facă încă atât de mult pentru oameni, însă boala necruțătoare i-a frânt zborul.

  Exprimăm sincere condoleanțe fiului Andrian, oamenilor apropiați și transmitem cuvinte de susținere și îmbărbătare pentru a trece peste această mare tragedie și durere.

  Dumnezeu să o odihnească în pace!  Vom păstra în inimile noastre recunoștința și memoria veșnică pentru Ludmila GUZUN.

  Zinaida GRECEANÎI, Președintele Parlamentului Republicii Moldova”.

  La alegerile parlamentare din 2019, Ludmila Guzun a fost aleasă deputată în circumscripția nr. 16 din orașul Ungheni, acolo unde i-a avut în calitate de contracandidați pe Ghenadie Mitriuc (PSRM), Octavian Țîcu (Blocul ACUM) şi alţi câţiva candidaţi.

  În 2011, Ludmila Guzun a exercitat funcţia de viceprimar al oraşului Ungheni, din partea PLDM. Din 2012, când i s-a propus funcția de șef al SA „Moldtelecom” Ungheni, a aderat la democrați. A plecat din funcția de viceprimar și a activat la întreprinderea „Moldtelecom” până la alegerea sa în funcția de președinte de raion. În momentul când a renunţat la fotoliul de viceprimar a anunţat public că se va regăsi în PDM, devenind preşedinta Organizaţiei Teritoriale Ungheni a acestei formaţiuni. Guzun a devenit președintele Consiliului Raional Ungheni după alegerile locale din iunie 2015, scrie anticorupție.

  Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

 • TRIMITE ȘTIREA TA
  Cunoști o informație de interes public? Trimite-o la ZdG
  FORMULAR

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  După un sfert de secol, pe care l-a dedicat sistemului judecătoresc din R. Moldova, magistratul Ion Cotea constată cu regret că în toți acești ani „a asistat doar la distrugerea justiției”. Judecătorul afirmă c…
  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  Igor Dodon a spus de ce Moldova este în pericol și cine sunt străinii

  „Moldova este în pericol. Nu dăm țara străinilor”, este mesajul preelectoral al Partidului Socialiștilor, care poate fi citit pe panourile stradale. Igor Dodon a spus de ce Moldova este în pericol și cine sunt…
  Igor Dodon a spus de ce Moldova este în pericol și cine sunt străinii

  ULTIMA ORĂ/ Igor Dodon: Vladimir Voronin va fi cap de listă al Blocului electoral PCRM-PSRM

  Vladimir Voronin va fi cap de listă al Blocului electoral PCRM-PSRM, a declarat Igor Dodon, la emisiunea Prime Time, de la Prime TV. „Pe mine așa m-au învățat părinții, bunicii, că tot timpul trebuie să ofer l…
  ULTIMA ORĂ/ Igor Dodon: Vladimir Voronin va fi cap de listă al Blocului electoral PCRM-PSRM

  O femeie de 73 de ani, în stare gravă la spital, după accidentul din Elizaveta

  O femeie de 73 de ani este în stare gravă, internată în secția Reanimare a Spitalului Clinic Bălți, după accidentul din Elizaveta, care a avut loc joi, 13 mai. Informația a fost oferită pentru ZdG de purtătoare…
  O femeie de 73 de ani, în stare gravă la spital, după accidentul din Elizaveta

  DOC/ Curtea Constituțională a declarat inadmisibile sesizările privind controlul constituționalității Partidului Politic „Şor”

  Curtea Constituțională a declarat inadmisibile sesizările privind controlul constituționalității Partidului Politic „Şor”, depuse de deputații Dinu Plîngău, Maria Ciobanu, Liviu Vovc și Octavian Țîcu. „Curtea a…
  DOC/ Curtea Constituțională a declarat inadmisibile sesizările privind controlul constituționalității Partidului Politic „Şor”

  În ultimele 24 de ore au fost administrate peste 13 500 de doze de vaccin

  În ultimele 24 de ore au fost administrate 13 857 de doze de vaccin, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Cu prima doză au fost vaccinate 11 692 de persoane, iar cu a doua – 2 165.
  În ultimele 24 de ore au fost administrate peste 13 500 de doze de vaccin