Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Demisii în lanț. Toți directorii…

Demisii în lanț. Toți directorii de la ANRE, în frunte cu Tudor Copaci, și-au dat demisia

Încă trei directori ai Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și-au dat demisia. Legislativul a aprobat în cadrul ședinței de astăzi, 14 decembrie, încetarea mandatelor a trei directori ai Consiliului de administrație al ANRE.

Legislativul a aprobat demisia directorului general al ANRE, Tudor Copaci, dar și altor doi directori din cadrul Consiliului de Administrație: Sergiu Ciobanu și Octavian Lungu. Demisiilor celor trei vin după demisiile altor doi directori (Iurie Onica și Ghenadie Panțîru), care au fost deja aprobate de Parlament la 30 noiembrie curent.

Contactat de Ziarul de Gardă, directorul general al ANRE a declarat că și-a dat demisia din motive personale și nu poate oferi mai multe detalii despre demisia in corpore a membrilor Consiliului de Administrație al ANRE.

„Este decizia mea personală și ține de planurile mele de viitor. Altceva nu pot comenta”, a spus Tudor Copaci.

Întrebat cum explică faptul că toți directorii și-au dat demisia în același timp, Copaci a declarat că „așa s-a primit și a coincis”.

Mandatele directorilor ANRE vor înceta din data de 1 martie 2019, urmând ca Comisia economie, buget și finanțe să organizeze un concurs public pentru selectarea candidaților la șefia ANRE. Candidații trebuie să aibă studii superioare în domeniul tehnic, economic, financiar sau juridic şi experienţă de lucru de cel puţin 10 ani în unul dintre domeniile menţionate, dintre care cel puţin 3 ani în funcţii de conducere în instituții publice sau întreprinderi din sectoarele reglementate de Agenția Naţională pentru Reglementare în Energetică.