De mâine șoferii nu vor mai putea staționa nici pe carosabilul din fața Casei Presei

Direcția Locativ-Comunală şi Amenajare din mun. Chișinău a instalat astăzi mobilier urban pe trotuarul din strada A. Pușkin. Astfel, locurile de parcare de pe trotuar, în perimetrul str. 31 August 1989 și bd. Ștefan cel Mare și Sfânt au fost eliminate. Începând de mâine, 20 iunie,  va fi instalat indicatorul „oprire interzisă”.

Mobilierul, care include bănci, ghivece pentru flori și coșuri de gunoi, a fost procurat din bugetul municipal, din „economiile înregistrate” în cadrul Direcției Locativ-Comunală şi Amenajare.

Vasile Efros, șeful secției amenajare și salubrizare din cadrul Direcției, a declarat pentru ZdG că începând de mâine, 20 iunie, indicatorul rutier care permite staționarea în permietrul respectiv, va fi înlocuit cu indicatorul „oprire interzisă”. Șoferii care nu se vor conforma noilor reguli, vor fi amendați.

Coșurile de gunoi vor avea formă cilindrică, iar ghivecele de flori vor fi în formă de cub

Autorul proiectului de eliminare a parcărilor de pe acest trotuar și instalarea mobilierului urban este urbanistul și activistul civic Victor Chironda. Într-o postare pe o rețea de socializare, Victor Chironda menționează că în cele ce urmează, prima bandă a carosabilului va fi marcată și rezervată exclusiv transportului public.

Proiectul de eliminare a parcărilor de pe trotuarul străzii A. Pușkin și instalare în loc a mobilierului urban a fost inițiat de Victor Chironda acum un an.

La începutul lunii iunie, pe str. Mitropolitul Varlaam din  capitală, în perimetrul Scuarului Cehov, la fel, au fost eliminate locurile de parcare de pe trotuar prin instalarea unor piloni.

Fotografii: facebook.com/Direcția-Locativ-Comunală-şi-Amenajare

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *