Principală  —  IMPORTANTE   —   De luni, elevii din clasele…

De luni, elevii din clasele primare și absolvente vor reveni la ore cu prezența fizică

Elevii din clasele primare și absolvente vor reveni la ore cu prezența fizică, începând de luni, 19 aprilie.

La ore vor reveni elevii claselor 1-4, 5, a 9-a și a 12-a. De asemenea, în școlile de artă vor reveni elevii atât pentru activitatea individuală, cât și în cadrul unor activități de grup.

Referitor la școlile cu profil sportiv, municipalitatea susține că urmează să fie permise antrenamentele nu doar a loturilor naționale, dar a tuturor loturilor care se pregătesc de competenții.

Pe 26 februarie, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis că instituţiile de învăţământ primar, gimnazial, liceal, extraşcolar, profesional tehnic şi superior în instituțiile publice şi private vor desfășura procesul de studii în regim online. Ulterior, în scopul prevenirii răspândirii virusului COVID-19, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a decis prelungirea vacanței de primăvară în învățământul primar, gimnazial și liceal cu 7 zile, până pe 15 martie.

De la 1 aprilie, în R. Moldova este instituită stare de urgență. O decizie în acest sens, la solicitarea „unui grup de deputați” a fost aprobată miercuri, 31 martie, în Parlamentul de la Chișinău de către 52 de deputați PSRM, „Șor” și cei din Pentru Moldova. 

Proiectul de hotărâre, adoptat de deputații PSRM – „ȘOR”, privind instituirea stării de urgență pentru următoarele 60 de zile, conține o listă de restricții de ordin general care sunt prevăzute de Articolul 20 din Legea Nr. 212 din 24.06. 2004, „starea de urgență”.