Principală  —  IMPORTANTE   —   De ce nu ar fi…

De ce nu ar fi motorină la unele benzinării. Explicațiile ANRE: situația creată ține exclusiv de responsabilitatea operatorilor

În contextul lipsei motorinei la unele benzinării, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță că unii operatori refuză să vândă acest tip de produs la stațiile de alimentare, deși ar fi introdus în țară doar în luna iulie cantități semnificative de carburanți.

În conformitate cu datele preliminare în perioada 01 – 22 iulie curent pe teritoriul R. Moldova, inclusiv Portul Internațional Liber Giurgiulești, au fost introduse 11,6 mii de tone de benzină și 32 de mii de tone de motorină.

Situația creată ține exclusiv de responsabilitatea operatorilor, instituțiile statului urmând să analizeze și să constate cauzele fenomenului respectiv, cu toate consecințele de rigoare, susțin reprezentanții ANRE.

ANRE a anunțat că începând cu 1 iulie va publica în fiecare zi lucrătoare, până la ora 12:00, pe pagina sa oficială indicatorii de referință, stabiliți în baza cotațiilor internaționale Platss, după ce a intrat în vigoare o nouă Metodologie de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, aprobată în iunie curent de Consiliul de Administrație al ANRE.